חידת סוף השבוע 7.7.2017 – וניל עם ‘פצפוצים’

09 יול

“אמא, מה זה הלכלוכים השחורים בגלידת הווניל שלי?”
זו אולי שאלה שהתשובה עליה ידועה. אבל מה מקור הגרגרים השחורים ולמה הם כ”כ יקרים?

פתרון

אז כן, הגרגרים השחורים הם מקור הטעם, הם תבלין הווניל, והם למעשה זרעים.
וניל הוא שם של סוג של סחלב מטפס מאזורים טרופיים לחים בעולם. יש מינים רבים בסוג וכשלושה מינים משמשים לייצור התבלין, שהוא פרי הצמח.
כל פרח חי שעות ספורות בלבד ובמטעים ההאבקה נעשית ביד כדי להבטיח את קיומה. תהליך הבשלת הפרי אורך חודשים ולאחריו הפרי עובר תהליכי “הזעה” וייבוש ממושכים בפיקוח צמוד. כל התהליך מפרח ל”מקל וניל” מוכן למכירה אורך יותר משנתיים ומצריך כוח אדם רב, לכן יוקר התבלין.
הפרי כולו עשיר בטעם – מהזרעים הקטנטנים שניתן לגרד מבפנים ועד הקליפה. בצנצנת סגורה היטב הוא יישמר שנים רבות וטעמו אף ישתבח. ניתן להכניס מקל וניל לצנצנת עם סוכר ולקבל עם הזמן ‘סוכר וניל’, או להשרות אותו בכהל ומים ולקבל ‘תמצית וניל’.
איכלו בהנאה גלידת וניל משובחת ושיהיה לכם קיץ קריר ומתוק!

צמח הוניל

חידת סוף השבוע מתפרסמת בפייסבוק בצהרי כל יום שישי, והפתרון מתפרסם בפייסבוק בימי ראשון עם הפרסום באתר.

Top