כמו צמח בר – תרבות אבות המזון

נכתב על-ידי: ד"ר אורי פרגמן-ספיר |
15 דקות קריאה

מימי קדם מגדל האדם צמחי מאכל כדי לספק למזונו פחמימות (דגנים) חלבונים (קטניות) וחומרים נוספים. ראשוני החקלאים השתמשו בזרעים של צמחי בר, אך בתוך מאות שנים תורבתו צמחי הבר והופיעו צמחי המאכל התרבותיים כפי שאנו מכירים אותם היום, בהם: החיטה והשעורה, האפון והעדשה. הכירו את אבות צמחי המאכל בישראל.

הסהר הפורה, ובתוכו ארץ ישראל, הוא אחד האזורים המיוחדים בעולם, שבהם התפתחה חברה שניצלה את אוצרות הטבע. אזור זה הוא ערש החקלאות והחיטה הגדלה בו באופן טבעי תורבתה לגידול החקלאי החשוב לאנושות …

למאמר המלא: לחץ כאן

המאמר פורסם בכתב העת ‘בשביל הארץ’ של רשות הטבע והגנים, 2012